Mikko Vuolanto

 Senior Specialist, Valves and Materials Engineer

Venttiili- ja materiaalitekniikan ammattilainen saatavilla

Kun vuonna 2012 juttelin silloisen kollegani Taisto Jaatisen kanssa tulevista suunnitelmista en vielä tuolloin arvannut, että jossain vaiheessa tie veisi kokopäiväiseksi yrittäjäksi omassa suunnitteluyrityksessä. Nyt kuusi vuotta myöhemmin oma Vuoplan Oy kuitenkin työllistää minut viimein kokopäiväisesti.

Kuudessa vuodessa ehdin jo palatakin Neste Jacobsille venttiilisuunnittelutöihin lähes neljän vuoden Metson läppäventtiilituotepäällikyyden jälkeen, havaitakseni että suunnitteluosaamiselleni oli edelleen kipeää tarvetta. Aika pian syntyi positiivinen tilanne, jossa minua kysyttiin sekä työnantajani kautta että henkilökohtaisesti osallistumaan erilaisiin suunnittelu- ja toteutusprojekteihin. Pelin henki oli selvä – työt tehtäisiin työnantajani Neste Jacobsin kautta, tuli sitten pyyntö heidän kauttaan tai minulle henkilökohtaisesti.

Kaikkiin projekteihin ei tällä tavoin ollut mahdollista osallistua ja osa mielenkiintoisistakin projekteista täytyi sivuuttaa. Tämä harmitti ja jäin miettimään miten asia olisi mahdollista järjestää kaikille parhain päin. Mitä syvemmälle etenin, sitä houkuttelevammaksi tuli vaihtoehto yrittäjyydestä, sillä se takaisi mahdollisuuden osallistua kiinnostavimpiin projekteihin sekä palvella juuri niitä asiakkaita, joille olisi eniten tarvetta asiantuntemukselleni.

Tällä tiellä siis ollaan nyt. Kun tarvitset vankkaa venttiili- tai materiaalitekniikan osaamista, ole yhteydessä niin mietitään yhdessä miten voisin auttaa juuri teitä ja tuotteitanne. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta.